Відомий чеченський боєць ММА помер вранці 29 грудня. Про це повідомляє Bloodyelbow з посиланням на опозиційні рухи 1ADAT і Niyso.

Абдул-Керім Еділов свого часу вважався найперспективнішим бійцем Кадирова. У 2015-му він приєднався до сумнозвісного бійцівського клубу ММА "Ахмат" та став його головною зіркою. У 2017-му Еділов тріумфально дебютував у UFC, знищивши серба Бояна Михайловича. Втім після дивовижного дебюту він не продовжив кар'єру в найелітнішому промоушені, а став нянькою для дітей Кадирова. Абдул-Керім тренував їх у бійцівському клубі Ахмат та навіть відвідував з ними уроки читання Корану.

У грудні 2021-го Еділова призначили керівником апарату Кадирова, а за три місяці підвищили до віце-прем’єр-міністра Чечні. Він обіймав цю посаду до раптової відставки в листопаді 2022-го. Подейкують, що кілька місяців тому екс-боєць потрапив під немилість Кадирова. Востаннє Абдул-Керіма з'являвся на одному з відео Кадирова, де вони вдерлися в окуповані регіони України.

Подробиці кончини залишаються невідомими. Кадиров наразі не підтвердив цю новину і не висловив публічних співчуттів, як він робив раніше в подібних ситуаціях.