Напередодні Томас Бах, який наразі очолює МОК, на саміті G20 заявив, що треба відходити від практики недопущення спортсменів з росії та білорусі на міжнародні змагання. Гераскевич, як і більшість українських спортсменів, засудив цю думку.

"Бах каже: "Суть Олімпійських і Паралімпійських ігор – об'єднати цілий світ у мирнім змаганні без будь-яких дискримінацій".

Тут би я хотів розповісти, як МОК став інструментом у політичній грі Кремля. Олімпіада-2014, яка об'єднала весь світ у Сочі – одна з причин відсутності світової реакції на окупацію Криму. росія використала олімпійські цінності для окупації.

Окупація Криму порушила олімпійське перемир'я, але тоді ми не побачили жодної реакції з боку МОК. Протягом останніх 14 років росія регулярно порушувала олімпійське перемир'я і починала бойові дії саме під час найбільшої спортивної події.

Це нагадує мені нацистську Олімпіаду 1936 року. Але, як ми вже знаємо, МОК не вчиться на своїх помилках. Солідарність і толерантність до терористів робить вас також винними у злочинах проти людства", – написав Гераскевич у Twitter.