"Свій рідний Донецьк я востаннє бачив ще 2012 року. А невдовзі війна майже на 9 років забере у мене можливість повертатися додому.

З початком повномасштабного вторгнення тренування відійшли на другий план. З перших днів я почав волонтерити, як і деякі мої колеги, українські гімнасти. Близько трьох тисяч спортсменів та тренерів наразі боронять Незалежність нашої країни. Понад сто з них більше ніколи не повернуться додому.

Усіх російських та білоруських спортсменів, які підтримують повномасштабне вторгнення та риторику Кремля, слід довічно дискваліфікувати.

"Швидше, вище, сильніше – разом" – нове гасло Міжнародного олімпійського комітету. Але росіяни та білоруси не дотримуються його. Вочевидь, що ми не разом", – сказав Верняєв у рамках проєкту "Спортивний фронт" на "1+1".

Нагадаємо, російських та білоруських спортсменів відсторонили майже від усіх міжнародних змагань через вторгнення рф в Україну. Проте організатори деяких турнірів все ж дозволяють виступати агресорам під нейтральним прапором.