"Коли вас обирають членом міжнародної організації, ваша посада не пов’язана з країною вашого походження. По суті, ви займаєте нейтральну позицію. Якщо ця основна політика не дотримується, міжнародні організації не можуть існувати.

Саме тому ні ООН, ні МОК не виключили росію і білорусь. Перш за все міжнародні організації повинні докласти зусиль, щоб зберегти, а не припинити відносини з росією та білоруссю.

FIG донесе нашу точку зору своїм російським і білоруським офіційним особам. І ми, FIG, також повинні прислухатися до їхньої думки. Після війни ми всі знову будемо однією командою. Інакше ми не зможемо створити світле майбутнє.

Якщо гімнасти та офіційні особи зроблять заяви чи дії на підтримку війни, FIG накладе на них суворі покарання. Ми будемо карати їх так само суворо, як це робить Федерація етики гімнастики.

Я вважаю, що покарання має бути індивідуальним, а не для всієї організації. Воєнні злочини також караються індивідуально. Непотрібні покарання породжують нову ненависть. Ми не повинні дозволяти ненависті стати частиною майбутнього гімнастичної сім’ї", – наводить слова Ватанабе Inside the Games.

Зазначимо, що конгрес відбудеться 11-12 листопада. Україна та низка інших країн будуть бойкотувати захід через лояльність до представників росії та білорусі.