"Щобільше, місце проведення Конгресу було перенесене з Норвегії до Туреччини саме для того, щоб представники держав-агресорів змогли бути на ньому присутніми. Адже Норвезька федерація гімнастики відмовилася допускати росіян та білорусів.

Українська федерація гімнастики вважає неприйнятним сідати за один стіл і брати участь у спільному заході та обговоренні питань спорту разом з представниками країни, яка своїми агресивними і насильницькими діями порушує усі норми міжнародного права, права людини, Статут ООН, Олімпійську хартію, Статут та Кодекс етики ФІЖ та інше. А також країни, яка є поплічником агресора.

Війна, яку розпочали й ведуть росія і білорусь, завдає невимовних страждань кожному українцю, приносить смерть, біль, руйнування, загрожує світовому правопорядку і спричиняє негативні наслідки, які відчуваються у різних частинах світу", – йдеться у заяві федерації.

Нагадаємо, що гімнастів з росії та білорусі відсторонили від міжнародних змагань, але представники з цих держав все ще можуть брати участь в конгресах та обіймати керівні посади у міжнародній федерації.