"Я відповім на цитати з останньої заяви МОК Томаса Баха і розповім, чому вважаю їх кроком до виправдання тероризму.

Перша цитата: "Цю війну не почав російський народ". Але саме росіяни влаштували геноцид українців в Україні. Російські юристи, інженери, спортсмени сьогодні стали російськими військовими, а їхні дружини та матері підтримали це рішення. Хіба російський солдат не є російським народом? Хіба російський народ не підтримує терористичні дії терористичного уряду росії? Чи не російський народ обирав цю владу?

Друга цитата: "Цю війну не почали російські спортсмени, Олімпійський комітет росії чи члени МОК у росії". Бах стверджує, що командувач російською армією і президент НОК росії Поздняков не винен у цій війні. Російські спортсмени, які воюють у лавах російської армії, пропагують війну – не винні. Марія Ласіцкене, яка була довіреною особою путіна на президентських виборах 2018 року й отримувала нагороди від Шойгу, також не винна.

Спортсмени, які стояли з буквами Z за спиною Путіна на Лужниках, не винні. Цікаво дізнатися від пана Баха, хто винен? Третя цитата: "Політичний світ стає все більш фрагментованим, ворожим і поляризованим". Вони вбивають наших дітей, а ми ворогуємо? Світ має відкрити всі двері для вбивць, ґвалтівників, грабіжників і об’єднатися з ними.

Президент МОК закликає до терпимості до терористів та їхньої пропаганди війни, яку активно підтримує російський спорт на чолі з полковником російської армії Поздняковим. Четверта і п’ята цитата: "Але якщо ми дозволимо політиці взяти верх над спортом, завтра це будеш ти". "Пам’ятайте про це і завжди пам’ятайте, що ви, ваша автономія, ваші спортсмени могли б бути наступними у черзі на санкції з політичних мотивів".

Очевидно, Томас Бах бачить жертвами російських спортсменів і чиновників, які стоять на сцені поруч з путіним… А не зґвалтованих українських дітей, десятки тисяч убитих українців, спалених українських міст, зруйнованої української спортивної інфраструктури. МОК просить не карати росіян за тероризм, тому що будь-яка країна та її спортсмени можуть стати терористами.

Шоста цитата: "В інтересах усіх нас ми протистоїмо цій повній політизації спорту". росія тричі порушила олімпійське перемир’я. У російському спорті діє державна допінгова програма. путін і російські спортсмени постійно підкреслюють велич російської раси. Але Томас Бах закликає світову спортивну громадськість не привносити політику в спорт.

Сьома цитата: "Санкції можна і треба накладати лише на тих, хто за щось відповідає". Тоді було б цікаво дізнатися від пана Баха, чому МОК виключив ПАР на 28 років (з 1964 по 1992) через місцеву політику апартеїду? Чим вона принципово відрізняється від сьогоднішньої ситуації в росії? Чому до росіян ставляться інакше? Африканські спортсмени покарані, а російські спортсмени не винні.

Резюмуючи, скажу, що це черговий крок МОК для схвалення тероризму. Усе це дуже нагадує Олімпійські ігри 1936 року в Берліні, коли П’єр де Кубертен назвав Гітлера "одним із найкращих творчих духів нашого часу" і оголосив нацистську Німеччину духовним хранителем олімпійських ідей.

Потім, після закінчення Другої світової війни, в 1946 році, МОК визнав свою помилку і вибачився, але, як бачимо, МОК не вчиться на своїх помилках і повторює їх знову", – написав Гераскевич у Twitter.