"Важливо доносити інформацію про війну. Хто, як не всесвітньо відомі спортсмени будуть це робити.

А наше Міністерство молоді і спорту, наш НОК займаються невідомо чим. Я не знаю, де Сергій Бубка, ніхто не знає.

На ЧС з легкої атлетики в Юджині він з’явився на перший день турніру, не підійшов до збірної, не привітався з жодним нашим спортсменом. Він прийшов на бенкет в компанії двох охоронців і наступного дня зник.

Ніхто не знає, яка в нього позиція. Все, що ми знаємо про Бубку – це те, що офіційний фейсбук НОК кожних 2 дні публікує пост, як хтось зі спортсменів особисто йому дякує за те, що він стрибає у висоту чи їздить на велосипеді. Це нонсенс.

Таке враження, що кожна федерація, кожен з керівників з Мінспорту намагається скористатися війною.

У мене питання, чому ми не реалізовуємо можливості. Якщо кіберспортсмени з незрозумілих причин цього не роблять, то атлети хочуть їхати, розказувати, на кожному стовпі кричати: "Мій рідний стадіон у Бахмуті зруйнований, я не можу займатися там, а ви хочете допустити російських дзюдоїстів". Ми маємо про це розповідати, але не користуємося нагодою.

Я запитав у кількох очільників федерацій і топових спортсменів ім’я проблеми на рівні державного менеджменту. Дуже багато хто сказав, що це міністр спорту Вадим Гутцайт, який замість того, щоб об’єднувати, роз’єднує на цю мить.

Ніхто не знає, де цей самий клей, який має склеювати все під назвою НОК України під керівництвом Бубки, який отримав 7,5 млн доларів підтримки від МОК для спортсменів. Ніхто тих грошей в очі не бачив, ніхто не знає, як це працює і кому ці гроші пішли", – сказав Волочай в інтерв'ю ISLND TV.