"Щодо повернення росії в міжнародний елітний спорт була дискусія у міжнародній спортивній спільноті. Федерація лижного спорту Фінляндії негативно ставиться до участі російських спортсменів і команд у міжнародних змаганнях.

На думку лижної асоціації, важливо, щоб дії спортивних асоціацій та організаторів спортивних заходів відповідали рішенням, ухваленим у суспільстві. У лютому МОК рекомендував міжнародним спортивним федераціям і організаторам спортивних заходів не допускати російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань.

Позиція Федерації лижного спорту Фінляндії щодо дозволу російським спортсменам повернутися до змагань категорично негативна. Причини, що призвели до виключення, жодним чином не змінилися, тому важко очікувати послаблення щодо участі.

Поки росія веде війну в Україні, ми не бачимо можливої ​​участі російських спортсменів у змаганнях. Спорт не можна розглядати як окрему частину суспільства", – цитує Хаапасалмі сайт асоціації.

Нагадаємо, генеральний секретар Міжнародної федерації лижного спорту Мішель Віон має намір допустити представників загарбників до чемпіонату світу 2023 року, хоч і під нейтральними прапорами. Ганебне рішення можуть ухвалити 22 жовтня.