"Рівно рік тому я гадав, що став найщасливішою людиною на землі. Думав, що я на відмінно склав іспит на фізичну, морально-психологічну витримку і попереду чекає лише насолода від проробленої роботи.

Якби мені хтось сказав тоді, що невдовзі буду мріяти, як і уся країна, зовсім про іншу перемогу, напевно не повірив би. Але саме так і сталося! Уся наша країна опинилася перед головним боєм, визначальним "змаганням" у своїй новітній історії. І ставка тут набагато вища – це майбутнє, це незалежність, це життя!

І зараз ми, як нація, проходимо найсуворіший іспит на незламність, стійкість, на здатність об‘єднуватися у найкризовіші моменти нашого життя. Рівно рік тому, 4-го серпня 2021 року, я став олімпійським чемпіоном, реалізувавши мрію мого життя, як я думав до 24-го лютого 2022-го, але варварський напад рф на нашу країну, дав усім нам іншу одну спільну мрію – перемогу", – написав Беленюк в Instagram.

Нагадаємо, 4-го серпня 2021 року Жан Беленюк завоював першу золоту нагороду для України на Олімпійських іграх в Токіо. У фіналі греко-римської боротьби він переміг угорця Віктора Лорінца з рахунком 5:1. Це його перше олімпійське золото в кар'єрі. Після перемоги Беленюк станцював гопака.