"Люди бігали... хапали на руки дітей, батьків, тварин, плакали. Вони не знали, що робити. Бачив ситуацію, коли один військовий біг із дитиною на руках. Усі речі цієї дитини були вкриті кров'ю, але не її, а її батька. Мати бігла позаду.

Не знаю, що врешті сталося з татом дитини, але на це було важко дивитися. Малюку було, може, два чи три роки, але він навіть не розумів, що відбувалося. Я не чув, аби він плакав. Його, певно, просто охопив нереальний шок.

Бачити, як людина плаче через те, що тримає в руках скибку хліба, дуже боляче. Я не розумію, чому люди не вірять у те, що тут відбувається. Вони думають, що (росія – прим.) проводить "спеціальну операцію" з порятунку людей. Важко дивитися на своє місто, яке колись було сповнене щастя й життя. Зараз спокійно, але я розумію й знаю, що відбувається в інших містах", – зазначив Амосов у інтерв'ю CNN.

Нагадаємо, що боєць ще в перші дні війни вступив до лав тероборони Києва, а вже після того, як Ірпінь змогли відвоювати, він приступив до тренувань.