"Мені було досить дивно, коли ми спершу збирали підписи від всієї нашої олімпійської родини до МОК (про відсторонення НОК росії та білорусі – прим. Спорт 24), і всі підписалися, а підпису Сергія Назаровича Бубки не було. Це були перші дні війни, зрозуміло, що всі в шоці, всі в якійсь прострації перебували. Тому що я не міг уявити, що росія піде на Україну повномасштабною війною.

Другий момент, який мене здивував, як громадянина, як олімпійця, який орієнтується на позицію НОК: лише на 8-й день, після розмови Бубки з одним представником нашого олімпійського руху, він виступив з заявою про те, що до нас прийшла біда. Яка біда? Хто з бідою прийшов? Тобто заява була, але вона була нечіткою зовсім. Те, що він працює цілодобово, те, що створено фонд солідарності в МОК – це все дуже добре, але це публічна позиція, це публічна посада.

Після цього взагалі не було ніякої комунікації. Ось тільки вчора або позавчора була Асоціація олімпійців України на якій я також був, хоча мене не запрошували. Однак я вважаю себе олімпійцем і в мене знайшлось посилання за яким я прийшов та просто спостерігав за тим, що там коїться і нічого не коментував.

Крім того, там були присутні олімпійці, представники регіональних НОКів, був присутній Сергій Назарович Бубка, якому я поставив два чітких питання:

Яка проходить наразі дипломатична боротьба, дипломатична робота в МОК з НОК України, щодо відсторонення росії з МОК? Тому що подібні заяви, які я читаю у ЗМІ, чомусь коментує міністр спорту Польщі, каже, що він готовий приєднатися до найжорсткіших санкцій МОК, долучитися до відсторонення росії, поки вона не компенсує всі витрати України під час цих бойових дій і не компенсує всі ті наслідки, що ми зараз бачимо. Мені не зрозуміло чому подібні ініціативи виходять від наших партнерів поляків, а не від нашого олімпійського комітету.

Крім того, я поставив питання Сергію Назаровичу Бубці про те, яка його особиста позиція з приводу того, що коїться в нашій країні. Чи готовий він назвати росію агресором і зайняти принципову жорстку позицію стосовно росії в контексті спорту та залучення її в міжнародний спорт? На що я не отримав конкретної відповіді", – сказав Беленюк для каналу Xsport.