Олег Височанський, батько української гімнастки, приїхав з фронту, щоб підтримати доньку в фіналі Олімпійських ігор. Зазначимо, що чоловік воює від початку російсько-української війни. Зокрема, він захищав Донецький аеропорт.

Сама Марія не знала про присутність тата на трибунах паризької арени "Ла-Шапель", тому ледь стримувала сльози, коли побачила його.

"Я так плакала, ви собі не уявляєте, бо тата не мали відпустити. Після виступу я їх знайшла, побачила – і тато з мамою мені махали. Чесно, я навіть не очікувала, що може бути таке. Чудеса бувають, вони стаються з нами – головне, в них вірити", – сказала Марія в коментарі для Суспільне Спорт.

"Коли Маруся була маленька, вона казала: "Я буду олімпійською чемпіонкою". Але то війна, є обставини, логістика складна. Залежало ще від командира: чи відпустить, чи зрозуміє. Але це не так важливо для мене, як для моєї дитини, бо я їй обіцяв, що зможу, що приїду. Я зміг. Я щасливий.

Сподівався, що вони добре виступлять, але щоб так добре! Дівчата демонструють, що навіть коли війна, ми можемо мати успіхи найвищого ґатунку. Ну, і воюємо ми за майбутнє наших дітей, нашої держави. Чи важливий спорт зараз? Звичайно. Ми за те й воюємо, щоб наші діти могли здобувати освіту, займатися спортом і жити повноцінним життям. Це наша українська пропаганда: що ми сильні, що можемо перемагати як кацапів на фронті, так і порядних людей у чесному спортивному бою", – сказав Олег Височанський.

Виступ України у фіналі групового багатоборства відбудеться 10 серпня о 15:00. У кваліфікації наші дівчата стали третіми. Зазначимо, що для 21-Марії – це буде вже другий поспіль олімпійський фінал у карʼєрі: після Токіо-2020.

Фото: Суспільне Спорт