Олімпіада-2024. Футбольний турнір, 1/4 фіналу (чоловіки)

Марокко U-23 – США – U-23 – 4:0

Голи: Рахімі, 29 (з пен), Ахомах, 63, Хакімі, 70, Мехді, 90 (з пен)

Японія – Іспанія – 0:3

Голи: Фермін, 11, 73, Руїс, 86

Марокко розтрощило США у 1/4 фіналу Олімпіади. "Атласські леви" домінували у поєдинку за усіма показниками. Перший гол марокканців припав на 29 хвилину: Гарріел грубо сфолив, за що у ворота США призначили пенальті. 11-метровий без проблем виконав Рахімі.

По перерві Ахомах подвоїв перевагу, а за декілька миттєвостей Хакімі довів рахунок до розгромного. Вже наприкінці матчу американці знову отримали пенальті у свої ворота через гру рукою. 11-метровий удар взявся виконувати Мехді, відправивши м'яч повз руку кіпера. У підсумку – перемога з рахунком 4:0.

Нагадаємо, що збірна Марокко була у групі з Україною на ОІ. Марокканці зазнали поразки від "синьо-жовтих" (1:2), але зуміли вийти з групи.

Іспанія вийшла у півфінал Олімпіади-2024, здолавши Японію. "Фурія роха" досить швидко відкрила рахунок – на 11-й хвилині відзначився півзахисник Барселони Фермін Лопес. Ближче до перерви японці спробували відповісти, але гол Хосоя скасували через офсайд.

У другому таймі іспанці стали ще активнішими: Лопес після розіграшу кутового оформив дубль. Крапку у чвертьфінальному поєдинку поставив Руїс, зігравши на добиванні на останній хвилині основного часу. Натомість Японія спромоглася виконати лише один удар в площину воріт.

Сьогодні, 2-го серпня" у 1/4 фіналу також зіграють Єгипет проти Парагвая та Франція з Аргентиною.