За результатами відбору збірна України змогла здобути дві нагороди в одиночних турнірах. У чоловічому турнірі її виборов Михайло Усач, у жіночому – Вероніка Марченко. Їхні ліцензії не були іменними. Це означає, що замість них на Олімпіаду міг поїхати хтось інший.

"За нашою системою відбору прописали, що оскільки 70% ліцензій здобуваються в останній момент, за два місяці перед Олімпійськими іграми, то той, хто її завоював, і бере участь на Олімпіаді.

Наразі до 8 липня вони відновлюються різними способами, про які домовилися з тренерами. А з 8 до 21 липня відбудеться тренувальний збір у Конча-Заспі і вже там будемо безпосередньо готуватися", – сказав головний тренер команди Олег Осипенко в коментарі для Суспільне Спорт.

Змагання зі стрільби з лука розпочнуться 25 липня в Парижі. Окрім чоловічих та жіночих турнірів, олімпійських призерів визначатимуть у змішаному командному розряді. Зазначимо, що Вероніка Марченко вже брала участь на Олімпіаді в 2016 та 2020 роках. Найкращий результат демонструвала в командних змаганнях серед жінок – два дев'ятих місця.

Для Михайла Усача ця Олімпіада стане дебютною. У 2024 році він вперше в кар'єрі виборов медалі на рівні чемпіонату Європи, здобувши золото у командній першості та бронзу в особистій.