"Чемпіонат Європи показав, що в нас команда є, що якщо ми командою наберемо потрібну форму, то можемо боротися за ті місця, які виборювали і на чемпіонаті Європи. Хоча там будуть і азійські команди – Японія і Китай, – які, безумовно, дуже потужні. Але ми можемо поборотися з ними.

Є у нас два гімнасти, які дуже потужні, можуть показувати гарний результат – це Ковтун і Верняєв. Якщо не буде Ковтуна – немає команди, якщо не буде Верняєва – немає команди. Разом вони можуть, як було і на чемпіонаті Європи, тягнути всю команду.

Всі інші гімнасти мають теж свої заслуги та будуть виконувати свою роботу, але вони будуть виступати на 2-3 приладах. А ці двоє – будуть іти по повній програмі всі 6 приладів кожен", – сказав Сартинський телеканалу ДІМ.

Нагадаємо, Українська федерація гімнастики визначилася зі складом чоловічої збірної, яка виступить на Олімпіаді у Парижі. До остаточного списку ввійшли: Олег Верняєв, Ілля Ковтун, Ігор Радивілов, Радомир Стельмах та Назар Чепурний.

Саме у такому складі українські гімнасти блискуче виступили на останньому великому турнірі – чемпіонаті Європи-2024, який проходив у квітні в італійському Ріміні.

Завоювавши 5 медалей (3 – золота, по 1 – сріблу та бронзі), наші атлети перемогли у медальному заліку.