За повідомленням офіційних джерел організації, до Парижа поїдуть: Олег Верняєв, Ілля Ковтун, Ігор Радивілов, Радомир Стельмах та Назар Чепурний.

Нагадаємо, саме у такому складі українські гімнасти блискуче виступили на останньому великому турнірі, чемпіонаті Європи-2024, який проходив у квітні в італійському Ріміні.

Завоювавши 5 медалей (3 – золота, по 1 – сріблу та бронзі), наші атлети перемогли у медальному заліку.

Також у Ріміні українська збірна повторила рекорд за кількістю золотих медалей на одному чемпіонаті Європи (перед цим подібне вдавалося зробити у 1992 році), а також показала другий найкращий результат за кількістю медалей на одному чемпіонаті Європи – 5 (більше нагород українці здобували також у 1992 році – 7).

До того ж, Ілля Ковтун став перший українським гімнастом в історії, що здобув три золотих нагороди на одному чемпіонаті Європи (командне багатоборство, паралельні бруси, перекладина).

Після ЧЄ олімпійський чемпіон Ріо-2016 Олег Верняєв поділився думками щодо медальних перспектив України на Олімпіаді у Парижі.

"У нас потужна збірна, багато сильних спортсменів. Впевнений, Україна зможе здобути 5+ золотих медалей. Але це спорт, тут важко щось передбачити. Буває навіть фаворити перегорають і виступають погано, а ті, від кого не чекаєш на перемогу – повертаються з медалями".

Нагадаємо, Олімпіада у Парижі пройде з 26 липня по 11 серпня.