"Я від самого початку, спостерігаючи за тенденцією та кроками, які робить МОК, одразу казав, що вони зараз робитимуть усе, щоб їх допустити. Для мене це не стало великим сюрпризом. МОК абсолютно у своїй манері все підготував і зробив, як і хотів ще давно. І його попередні кроки лише це підтверджували.

Ми зараз змагаємося з тими, хто у нейтральному статусі, хоча я вважаю, що цей статус абсолютно фейковий. У греко-римській боротьбі вони є, нашим борцям доводиться виходити проти росіян і білорусів, щоб здобути ліцензію на Олімпіаду й не давати їм можливості просто проходити нас, без боротьби відбиратися.

Насамперед питання до МОК. Якби не було нових рекомендацій... Звісно, зараз усі федерації киватимуть у бік МОК і казатимуть: якщо вони зняли ці обмеження, чому ми маємо їх продовжувати?

Наприклад, очільник нашої федерації, член виконкому МОК, безпосередньо є тією людиною, яка була при ухваленні цього рішення. Звісно, він у своїй федерації – зважаючи на його зв'язки з росією, вищим керівництвом цієї держави – буде точно в цьому фарватері далі робити кроки. Наша федерація – одна з перших, хто після оновлених рекомендацій одразу допустила росіян. І ми про це казали заздалегідь: якщо МОК дасть нові рекомендації, у нашому виді спорті ми ніяк не втримаємо ситуацію. Російське лобі дуже сильне.

Виконувач обов'язки міністра молоді та спорту Матвій Бідний після оголошення МОК надасть нові рекомендації, як ми повинні будемо поводитися. Я пам'ятаю слова Вадима Гутцайта, який казав, що ми повинні бойкотувати Олімпіаду в разі допуску спортсменів росії та білорусі. Я думаю, що наразі він свою точку зору змінив.

Є нове тлумачення від Мінмолодьспорту, що ми беремо участь у відбіркових змаганнях: чемпіонатах світу, Європи, де росіяни присутні під нейтральним прапором. Що стосується Олімпіади, думаю, буде окреме рішення, і ми дізнаємося про нього згодом", – наводить слова Беленюка Суспільне Спорт.