"Рішення Виконкому МОК дозволити російським та білоруським спортсменам ховатися за фейковою нейтральністю – безвідповідальне.

Ми зі свого боку пояснювали міжнародним партнерам та олімпійському комітету, що російські спортсмени мають такі ж паспорти, що й окупанти, які вбивають українців. А це означає, що вони несуть частину відповідальності за смерті українців.

У час війни не вдасться ховатися за білим прапором нейтральності. Нейтральність у часи, коли у Європі триває найкривавіша війна з часів Другої світової, і одна нація намагається знищити іншу, означає безвідповідальність та мовчазне потурання вбивцям.

Ми рішуче засуджуємо безвідповідальне рішення членів Виконкому Міжнародного олімпійського комітету. Що ще має зробити росія, кого ще має вбити, щоб Міжнародний олімпійський комітет нарешті зняв рожеві окуляри щодо країни-терористки?

Щодо участі України в Олімпійських та Паралімпійських іграх 2024 року: ми ухвалимо рішення пізніше, після того, як проведемо консультації з українською спортивною спільнотою та вищим політичним керівництвом країни", – наводить слова Матвія Бідного Facebook-сторінка Міністерства молоді та спорту України.