Відповідне рішення сьогодні, 8-го грудня, ухвалив виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету. Про це йдеться на сайті Olympics.

Наразі путівку на Олімпійські ігри в Парижі здобули 4,6 тисячі спортсменів з усього світу. Серед них є 8 громадян росії та 3 громадяни білорусі, які вважаються нейтральними. Для прикладу, українські атлети завоювали 60 ліцензій для участі в Іграх.

Росіян та білорусів допустять до участі в Олімпіаді-2024 як індивідуальних нейтральних спортсменів, вони не представлятимуть своїх країн і не зможуть виступити як одна команда.

Спортсмени, які підтримують війну в Україні, не матимуть права взяти участь на Іграх. Виступити на планетарному форумі не зможуть також олімпійці країн-агресорів, які мають контракт з російськими чи білоруськими військами та службами національної безпеки.

Санкції проти росії, білорусі та їхніх урядів залишаються в силі. На Іграх у Парижі буде заборонено використовувати прапори, гімни чи будь-які інші символи цих країн. Представники уряду росії та білорусі або чиновники не отримають запрошення та акредитацію на наступну Олімпіаду.