"Я сприймаю бойкот як останній жест розпачу, якщо ніхто нас не почує. Все-таки, я за те, щоб працювати й досягти того, щоб не нам потрібно було це бойкотувати. Це буде виглядати як політична поразка саме України на цьому фронті.

Вийде так, що ми бойкотуємо, а представники росії та білорусі змагаються і досягають своїх поставлених цілей, вклинюючи свою пропаганду, використовуючи цей майданчик.

Тому нам потрібно формувати коаліцію солідарних з Україною країн. Ми бачимо, що такі країни існують і вони на різних рівнях демонструють готовність долучитися до обговорення бойкоту.

Але якщо працювати над цим питанням у такому вигляді, щоб МОК зрозумів, що приєднуючи представників росії та білорусі, він втрачає набагато більше, ніж отримує від цього приєднання, то з боку самої цієї організації їм не буде ніякого сенсу йти на такий ризик, бо це буде досить болісний удар для них", – сказав Беленюк в інтерв’ю FanDay.

МОК налаштований допустити росіян та білорусів до Олімпійських ігор, але чимало країн зараз активно критикують цю позицію.