Нагадаємо, нещодавно МОК заявив про можливе повернення спортсменів з держави-терористки та її поплічниці на олімпійську арену. Міністр молоді та спорту України й президент НОК Вадим Гутцайт заявив, що у такому випадку наша країна може взагалі відмовитися від участі у планетарному форумі в Парижі.

Ольга Саладуха в ефірі Еспресо відреагувала: "Ми зараз проводимо перемовинами з очільниками федерацій, з НОК, з деякими міністерствами. Розуміємо: якщо разом покажемо, що не хочемо бути з вбивцями на одній доріжці, стадіоні, у басейні, на килимі… Нас вже підтримали НОК Данії, Фінляндії, була гучна заява від прем’єр-міністерки Естонії.

Якщо в нас буде загальний бойкот від міцних країн, дивитись на змагання буде нецікаво. Дивитись на вбивць, які просто приїхали і будуть там зігувати, показувати, що вони працюють на свого карлика й пропаганду – це просто неприпустимо.

А розказувати, що Україна повинна бойкотувати змагання – і зараз НОК збирає асамблею щодо бойкоту – це якась слабка позиція. Що "ми ображені, ми не поїдемо. Треба робити так, щоб там не було орків. А наша країна має показувати гарний результат, щоб підіймали наш прапор, лунав наш гімн, щоб про нашу країну знали все більше – про нашу сильну й незалежну державу".