Завальнюк має державну нагороду орден "За заслуги" ІІІ ступеня, брав участь в Олімпійських іграх 2002 року. Вихованець київської хокейної школи, виступав за Сокіл, але більше грав за клуби недоімперії. Після закінчення кар’єри хокеїста повернувся в Україну. Певний час школа Сокола мала ім’я В’ячеслава Завальнюка. Обіймав посади генерального менеджера національної збірної, Сокола, віце-президента Федерації хокею України.

"Із Завальнюком ми були добре знайомі, його син Нікіта займався в моїй групі у школі Сокола, – розповів Спорт 24 колишній воротар, тренер Вадим Кір’ян. – Він, м’яко кажучи, погана людина – жодного разу не засудив росію за розв’язану проти нас війну, хоча, як український топ-чиновник, мав це зробити. І, як менеджер, зробив усе для розвалу українського хокею. Коли він був у збірній, то національна команда вилетіла в Дивізіон С. Працював у Соколі і клуб на певний час припинив існування. Я не здивований його ганебним вчинком".

Нагадаємо, свого часу подібним вчинком відзначився інший колишній капітан збірної України – футболіст Анатолій Тимощук. Його майже одразу позбавили усіх титулів, звань, тренерської ліцензії.

Наразі Федерація хокею України, як стало відомо Спорт 24, готує офіційну заяву з приводу вчинку колишнього менеджера організації.

"У Торонто мені вибили 8 зубів": Дмитро Христич став зіркою НХЛ, зіграв із Шевою у гольф і збився з ліку своїх травм