Контрольний матч.

Литва – Україна – 2:5 (2:2, 0:0, 0:3).

У першому періоді "синьо-жовті" відкрили рахунок, а потім і подвоїли перевагу – 2:0. Втім, згодом примудрилися пропустили двічі, тож на першу перерву суперники пішли за рахунку – 2:2.

Друга 20-хвилинка голів не принесла, а у фінальний відрізок пройшов за повної переваги українців. Підопічні Дмитри Христича відзначилися тричі. Остаточний рахунок спарингу – 5:2 на користь "синьо-жовтих".

Наступний контрольний матч Україна проведе у середу, 24 квітня, проти Китаю. Ця гра стане останньою підготовчою перед стартом чемпіонату світу-2024.

Нагадаємо, "синьо-жовті" у рамках підготовки до ЧС провели же три спаринги. Перед матчем з Литвою, наші двічі зустрілися з резервною командою Латвії, якій спершу програли (2:3), а потім перемогли в овертаймі (2:1).

Чемпіонат світу-2024 у другій групі першого дивізіону (фактично – третій рівень світового хокею) пройде з 27 квітня по 3 травня у Вільнюсі. За єдину путівку до дивізіону 1А боротися з "синьо-жовтими" будуть команди Литви, Китаю, Естонії, Нідерландів та Іспанії.