ЧС-2024 (U-18). Дивізіон IA. 4-й тур

Угорщина – Україна – 4:7 (0:1, 1:4, 3:2).

Шайби України: Євтехов-2, Денисенко, Шибінський, Бондар, Кураєв, Сімчук.

Цього разу "синьо-жовті" розібралися з Угорщиною. Перемога була впевнена, але гра – нелегка.

На першу перерву Україна пішла лідером з перевагою в одну шайбу. Рахунок на шостій хвилині відкрив Данило Денисенко, обікравши захисника суперників поблизу воріт.

Зате за 10 хвилин другого періоду українці відзначилися одразу чотирма голами: Ілля Шибінський та Данило Кураєв реалізували більшість, а Микита Боднар і Гавриїл Сімчук забили за рівних складів. Але й угорці до другої перерви реалізували власну більшість та скоротили відставання – 1:5.

У заключній 20-хвилинці першими забили українці: швидку комбінацію завершив точним кидком Олексій Євтєхов. Втім, угорці оговталися і відповіли трьома шайбами підряд (6:4).

Після цього суперники пішли ва-банк, замінивши воротаря шостим польовим гравцем. Українцям вдалося їх за це покарати: за хвилину до фінальної сирени вдруге у матчі відзначився Євтехов, який відправив шайбу упорожні ворота – 7:4.

Третя перемога в Данії дозволила команді Олександра Бобкіна стати проміжним лідером групи. Але свій матч четвертого туру ще належить провести збірній Німеччини: вона гратиме проти однолітків з Японії, та в разі виграшу поверне собі лідерство.

Нагадаємо, збірна України почала чемпіонат з перемоги над Японією (4:1), потім здолали Данію (3:1), але у третьому турі на жаль поступилися у овертаймі німцям (1:2).

На цей момент турнірна таблиця виглядає так:

1. Україна — 10 очок (4 матчі), 15:7 (різниця голів)

2. Німеччина — 8 (3), 13:5

3. Австрія — 5 (3), 14:11

4. Угорщина — 4 (4), 14:22

5. Данія — 3 (3), 6:9

6. Японія — 0 (3), 6:14

Заключний матч чемпіонату українці проведуть у суботу, 20 квітня, проти австрійців. Підвищення в класі здобуде лише переможець групи.