24-річний Макар Єрофеєв у минулому виступав за хокейні "Зеніт", "Яструби" і "Аврору". Його життя обірвала ворожа міна 11 листопада.

За словами воїна і старшого брата Антона Єрофеєва, Макар загинув, коли вів новорекрутованих солдатів у бій особисто. При відході Єрофеєв з побратимами переносили пораненого. Макар не відходив від нього до останього, не зважаючи на обстріл.

"Ми з Макаром були неймовірно близькі, по 10 годин спілкувалися про те, як побудований світ. Ніколи не відчував у ньому страху. Макар завжди йшов у бій, навіть коли командири забороняли йому це робити. Він не міг бачити смерті своїх підлеглих в екран "стрімів" та чути, як вони отримують поранення, у рацію, завжди ходив з ними в бій. Його любили всі, з ким він був знайомим.

Макар був найгероїчнішою людиною, яку я знаю – стоїком, він до всього легко ставився, крім війни. Мав добре філософське бачення воїна, вчив мене. У нашої родини не було більшого страху, аніж загибель Макара. Нема таких слів, щоб описати трагедію твоєї загибелі, брате. Але поки живу, буду мститися за тебе", – написав у щемливому пості в Facebook Антон Єрофеєв.