Захисникові було лише 23 роки – Дмитро захищав Україну в складі штурмової роти "Гонор" легендарного батальйону "Вовки Да Вінчі". Життя Одинця 16 жовтня обірвала ворожа граната поблизу села Сіньківка Харківської області.

Дмитро професійно займався плаванням та бігом, у 2019-му році став чемпіоном Бігової ліги Run Ukraine, брав участь в Київському марафоні. Герой був родом із Рівного, закінчив Національний університет біоресурсів і природокористування України. Після завершення навчання Дмитро розпочав роботу в ІТ сфері. Через що на фронті отримав позивний IT.

"Від початку повномасштабного вторгнення Дмитро, який був непридатний до служби, шукав усі можливі варіанти, щоб все ж потрапити на фронт. Тривалий час йому відмовляли, а у липні 2023 року його мрія здійснилася.

Про перебування на передовій наш Герой практично нічого не розповідав близьким. Сестра Вероніка каже, що вони навіть думали, що він був просто оператором дрона, а Дмитро насправді був членом штурмового взводу. Рідні згадують Дмитра з любов'ю та теплом. Адже завжди відкритий, щирий та готовий прийти на допомогу – він завжди був поруч", – йдеться у повідомленні Рівненської міської ради.