Нагадаємо, що раніше дисциплінарний комітет Федерації хокею України вирішив тимчасово відсторонити Шахрайчука від роботи з національною командою. Журналістка Олена Курбанова заявила, що у фахівця виявили дійсний російський паспорт. Служба безпеки України підтвердила цей факт, повідомляє "Суспільне Спорт" з посиланням на власні джерела у державному органі.

Російський паспорт було виявлено СБУ в ході розслідування на запит одного з компетентних органів. Яких саме – наразі невідомо. Після цього Шахрайчук подав у відставку з посаду головного тренера національної збірної разом зі своїм помічником Костянтином Сімчуком, інформує ФХУ. Вони вказали причину "бажання зосередитися на клубній роботі". Нагадаємо, Шахрайчук тренує ХК Київ Кепіталз, а Сімчук перебуває у тренерському складі Сокола.

Джерело зазначає, що Міністерство молоді та спорту після отримання відповідної інформації звернулося до Державної прикордонної служби з пропозицією відмовити Шахрайчуку в перетині українського кордону. Ймовірно, тренер отримав паспорт рф у 2008 році, коли грав у російських хокейних клубах.