Нагадаємо, що раніше дисциплінарний комітет Федерації хокею України вирішив тимчасово відсторонити Шахрайчука від роботи з національною командою. Про причину такого рішення не розголошували. Проте журналістка Олена Курбанова оприлюднила лист від Служби безпеки України до Міністерства молоді та спорту. У ньому повідомили про те, що у Шахрайчука виявили дійсний російський паспорт.

Президент ФХУ Георгій Зубко у коментарі "Суспільне Спорт" заявив, що не має вплив на ситуацію та не може дати належну відповідь: "Президент федерації не має доступу й не чинить вплив на дисциплінарні органи. Наскільки мені відомо, йде дисциплінарне провадження. Я впевнений, воно матиме об'єктивніше рішення. Коментувати його, на жаль, я не можу. Думаю, дисциплінарний комітет міг потребувати ще часу через додаткові виявлені обставини. Тому не можу коментувати публічно процес дисциплінарного провадження.

Я не є судом, іншим слідчим органом. Не можу визначати й давати такі оцінки. Ми сприймаємо Вадима Шахрайчука [як] відомого, заслуженого українського гравця і тренера, який чесно працював на користь української збірної. Якщо будуть встановлені фаховими органами і будуть надані нам інші документи... Наразі ми маємо бути об'єднані.

Я працюю з Шахрайчуком три роки особисто, жодного разу я не вбачав від нього жодних, навіть дрібних антиукраїнських моментів. Для мене Шахрайчук — це людина, яка допомагала і, сподіваюся, буде допомагати українському хокею, збірній та збірникам, гравцям".