"Майже два роки витратив на те, щоб отримати його контакт. Це було доволі складно. В другий день повномасштабного російського вторгнення Вейн зателефонував мені, сам, з питанням: "Що там у вас відбувається? Ми тут усі на вухах в Америці. Чи потрібна якась допомога? Чи твої всі в безпеці?"

На той час я сказав йому одну річ, що, якщо вам не складно ви повинні виступити на ТБ чи записати якесь відео в підтримку України. Ми хочемо зараз розгорнути якусь масштабну піар-кампанію з дискваліфікацією російських спортсменів. Це те, що ви можете зробити. Безпосередньо, до вашої думки дослуховуються. І він мені каже: "Так, я тебе зрозумів. Я сьогодні ввечері матиму ефір, я про це скажу".

І наступного ранку я прокидаюсь, бачу, що в нього був ефір у вечірній студії NHL і він про це сказав. Про повномасштабне вторгнення, про сотні тисяч людей, які покидали Київ. Він висловив свою позицію, що російські хокеїсти повинні бути відсторонені від всіх міжнародних змагань.

І опублікували це практично всі світові спортивні видання, це не пройшло не поміченим, на це звернули увагу. Це насправді дуже здорово, що є такий контакт, який на живому прикладі, живими діями може і продовжує допомагати Україні у такий непростий час", – зазначив Мула в коментарі YouTube-каналу "Футбол 24".

Нагадаємо, Вейн Грецкі канадський хокеїст українського походження. Він встановив 61 рекорд і неодноразово завойовував індивідуальні призи Ліги. Грецкі – найвидатніший бомбардир за всю історію НХЛ. Був серед 5 спортсменів, які запалили вогонь Олімпіади-2010 у Ванкувері. Єдиний з представників північноамериканського хокею, який увійшов до символічної збірної сторіччя "Centennial All-Star Team" Міжнародної федерації хокею із шайбою.