"Шлях мій в ЗСУ почався у Харкові. Я для себе іншого варіанту, крім як вступити в ряди нашої армії, не бачив. Те, що сталося 24 лютого, не залишило мені жодних шансів зробити по-іншому. Хоча я не дуже уявляв себе зі зброєю в руках. Але це війна і доводиться робити багато "брудних" речей.

Можу сказати, що на тому напрямку, де ми були, ми закриваємо найгарячіші точки. Там було дуже спекотно. Загалом, ми завдання, яке ставило перед нами командування, виконали. Але не вистачало нам, ми не бачили тієї допомоги, про яку йдеться.

Я просто іноді не розумію. Ми отримуємо якісь мільйони, але, з банального, у нас навіть рацій немає. Все, що у нас є, все це ми купували самі. Тепловізори там. Один хороший коштує близько 10 тисяч доларів. Бінокль – тисячу. Ми з напарником виконували специфічні завдання, але навіть для цього у нас нічого не було: автомат, певні наші установки – і все. Все інше ми купували самі.

Звичайно, якщо говорити об'єктивно, росіяни перевершують нас в артилерії, в кількості живої сили, в кількості важкої техніки. Але буває таке, що хлопці зупиняють снаряди своїми тілами. Це правда. Більшість серед тих, хто стоїть на передовій, молодці, знають, для чого вони там знаходяться. Знають, за що вони б'ються. Я багато випадків різних бачив, коли це більше, ніж героїзм.

Знаходитися там досить страшно. Не варто кривити душею: росіяни ювелірно працюють артилерією, мінометами, РСЗВ. Якщо вони дроном побачать, що двоє людей йдуть через поле, то будуть за ними полювати, крити їх мінами. І працюють вони дуже чітко.

Але якось понад 100 днів ми вже стоїмо. І зараз помічаю, що рух пішов. Якщо отримаємо те, що нам обіцяють... у відкритому бою ми сильніші – однозначно. Скільки б їх там не було. Ми сильніші, ми мотивовані, ми, скажімо так, працюємо набагато успішніше, ніж вони. Про що, до речі, говорить і захист Маріуполя, і зараз Сєвєродонецька.

У світу немає інших варіантів, окрім як допомогти нам. Всі ж розуміють, який зараз режим в росії. Зараз світ робить вибір: або ми далі розвиваємося, або скочуємося назад до неандертальців", – цитує Лазаренка Xsport.