Інформатор повідомив FIA, що Бен Сулаєм нібито втрутився, щоб скасувати покарання, призначене пілотові Астон Мартін Фернандо Алонсо на Гран-прі Саудівської Аравії минулого року.

Бен Сулаєм нібито подзвонив шейху Абдуллі бін Хамасу бін Ісі Аль Халіфі, віце-президенту FIA, який на той момент був присутнім на скандальній гонці, і дав зрозуміти, що вважає за потрібне скасувати пенальті з Алонсо. Про це пише BBC.

Спершу іспанський гонщик отримав п'ятисекундний штраф за те, що його болід частково виїхав за межі його стартової зони. Це йому повідомили на першому піт-стопі, але тоді дворазовий чемпіон Формули-1 отримав ще й 10-секундний штраф, оскільки команда Астон Мартін порушила правила, працюючи над його болідом. Покарання наклали через те, що автомобіль Алонсо торкнувся заднього домкрата до того, як минув повний час.

Штраф відкинув Алонсо з третього місця – після пілотів Ред Булл Макса Ферстаппена і Серхіо Переса – на четверте, пропустивши вперед Джорджа Рассела з команди Мерседес. А от скасування покарання повернуло астурійця на подіум.