Нагадаємо, 10 років тому під час лижного відпочинку на курорті Марібель Шумахер впав під час спуску і вдарився головою об камінь. Відтоді немає жодних достеменних відомостей про стан здоров'я 7-разового чемпіона Формули-1. Його родичі зберігають конфіденційність та мовчанку.

Німецький письменник і журналіст Єнс Гідеон досліджує жахливу аварію, яка трапилася з "Червоним бароном". Тепер він опублікував результати свого розслідування для німецької телекомпанії ARD, вказуючи на ключові помилки. Гідеон побував на злощасному курорті в Альпах і зібрав нові свідчення.

Після розмови з місцевим лижним інструктором (журналіст вказує лише його ім'я – Андре), Єнс дійшов висновку, що під час аварії оточення Шумахера припустилося двох фатальних помилок.

По-перше, Андре пригадав, що того дня на землі було недостатньо снігу, відтак оголилося багато каменів. Тому Шумахеру не варто було взагалі виходити на схил.

Лижний інструктор сказав, що у перші хвилини після падіння Шумахер був при свідомості. На думку свідка, через це служби реагування могли неправильно оцінити стан здоров'я Міхаеля. Тож його доправили літаком у лікарню міста Мутьє. По дорозі легендарний пілот втратив свідомість і був інтубований.

Коли гелікоптер врешті-решт приземлився, медики вирішили, що він має знову злетіти та прямувати до більш спеціалізованої лікарні в Греноблі. Андре вважає: якби рішення ухвалили відразу, Шумахер був би в лікарні на 3 хвилини раніше. І отримав би необхідне лікування вчасно.