Понад 9 років тому Шумахер зазнав важкої травми, катаючись на лижах у французькому Марібелі. Наразі "Червоний барон" проходить реабілітацію вдома, стан його здоров'я не розкривається, а свіжі фотографії чи відео сім'я не публікує.

Колишній пілот Формули-1 та напарник Шумахера Джонні Герберт заявив, що Міхаель далекий від свого колишнього "Я". Це якраз таки і вплинуло на його брата Ральфа.

"Коли Ральф Шумахер був у Sky Germany, ми часто зустрічалися. Йому довелося зробити багато речей для сім’ї та разом з нею, враховуючи те, що сталося з Міхаелем. Він подорослішав і зараз дуже відрізняється від людини, якою був під час змагань. Тепер він хороша людина. Ральф змінився, адже йому довелося справлятися з поточною ситуацією з братом".

Герберт також переконаний, що Міхаель зробив би чудову кар’єру в ЗМІ. Мовляв, його "відвертий" характер сяяв би на екрані: "Він був би відвертим. Він завжди добре розумів, що можна, а що ні. Шумахер говорив би правду прямо у вічі, якщо б ви щось зробили з ним на трасі".