Дворазовий чемпіон світу Макс Ферстаппен із першої позиції здобув перемогу в короткій гонці на бельгійській трасі Спа-Франкоршам.

Коли сейфтікар покинув пілотів, половина гонщиків поїхала в бокси за проміжною гумою замість шин із дощовим протектором. Піастрі з Макларена після піт-стопів решти конкурентів вийшов у лідери. Ферстаппен опинився поруч із австралійцем. Трохи полідирувати дебютанту сезону допоміг ветеран Алонсо.

Пілот Астон Мартіна вилетів на мокрій ділянці траси та спровокував нову появу сейфтікару. Однак щойно автомобіль безпеки покинув пелотон, чемпіон випередив Піастрі.

Хемілтон разом із іспанським гонщиком Сайнсом пройшли другого пілота Ред Булла Переса на 7-му колі. Згодом мексиканця обійшли ще й Леклер із Феррарі та гонщик Макларена Норріс.

Проте, фіаско зазнав і Хемілтон, і Перес. Перший отримав 5-секундний штраф за некоректний обгін другого та втратив шанси на подіум, а пілот Ред Булла взагалі зійшов із траси через технічні проблеми. Натомість трійка лідерів фінішувала без взаємної боротьби в складі Ферстаппена, Піастрі та Гаслі.