Гран-прі Монако. Гонка

1 – Макс Ферстаппен (Ред Булл)

2 – Фернандо Алонсо (Астон Мартін)

3 – Естебан Окон (Альпін)

4 – Льюїс Хемілтон (Мерседес)

5 – Джордж Рассел (Мерседес)

6 – Шарль Леклер (Феррарі)

Одна з найстаріших трас в автоспорті, що прокладена вулицями Монте-Карло, вкотре довела реноме треку, на якому дуже складно обганяти. Макс Ферстаппен, вигравши напередодні кваліфікацію, не мав проблем із тим, аби добитися успіху і в гонці. Здавалося, що внести інтригу в перегони зможе дощ, що розпочався у другій половині перегонів.

Ферстаппен дійсно трохи поковзав вологою трасою, але встиг дістатися до боксів без пригод та змінив шини на проміжні. Те саме зробили й решта пілотів, тож якось суттєво використати дощ на свою користь не вдалося нікому. Другим фінішу дістався Фернандо Алонсо, а третім – Естебан Окон. Нагадаємо, що у кваліфікації третій час показав Шарль Леклер, та згодом він отримав штраф у три позиції за небезпечний маневр на трасі. Домашню гонку монегаск завершив шостим.

У загальному заліку Ферстаппен тепер випереджає свого партнера і найближчого переслідувача Серхіо Переса на 39 очок. Мексиканець у Монако залишився без залікових балів через аварію у кваліфікації.

Додамо, що перед гонкою бокси Ред Бул відвідали зірка ПСЖ Неймар та виконавець ролі Людини-павука у кіновсесвіті Марвел Том Холанд.