Гран-прі Абу-Дабі. Гонка

1 – Макс Ферстаппен (Ред Булл)

2 – Шарль Леклер (Феррарі)

3 – Серхіо Перес (Ред Булл)

4 – Карлос Сайнс (Феррарі)

5 – Джордж Рассел (Мерседес)

...

10 – Себастьян Феттель (Астон Мартін)

Раніше Макс Ферстаппен в рамках Гран-Прі Японії достроково здобув друге поспіль чемпіонство Формули-1. Натомість ще один пілот Ред Булл Серхіо Перес та Шарль Леклер боролись за друге місце у загальному заліку пілотів.

В Абу-Дабі нідерландець та його партнер по стайні стартували першими. Найгарячіше протистояння на початку гонки розпалилося за 2-4 позиції між пілотами Мерседеса та Феррарі, у якому тріумфували представники "Скудерії".

Зрештою Леклер вибився на другу позицію та деякий час випереджав Переса на 10 секунд. Лідер гонки Ферстаппен проігнорував 2-й піт-стоп та стримував монегаска, аби допомогти Чеко у боротьбі за віце-чемпіонство. Однак Леклер виявився сильнішим.

Льюїс Хемілтон був близький, щоб здобути бодай 4 місце. Втім на останніх колах у його багатостраждального боліда зламалася трансмісія – схід з дистанції.

Додамо, для пілота Астон Мартін Себастьяна Феттеля ця гонка стала завершальною в професійній кар'єрі. Він дебютував у Формулі-1 за команду БМВ-Заубер у 2006 році. Легендарний німецький пілот виступав за стайні Торо Россо, Ред Булл, Феррарі та Астон Мартін.