Відразу семеро пілотів встановили "зайві" елементи і заздалегідь знали, що гонку починатимуть у кінці пелотону. Серед них і претенденти на титул – Макс Ферстаппен та Шарль Леклер.

Сама кваліфікація складалася за звичним сценарієм. Пілоти Ред Булл і Феррарі розігрують перші 4 сходинки, а решта намагаються вирватися якомога вище, знаючи про майбутні перестановки. Ймовірно, маестро субот Леклер не мав належної мотивації і змирився з 4 сходинкою, безнадійно програвши Ферстаппену, Пересу та Сайнсу. Лідер чемпіонату показав неймовірну швидкість і явно додав собі впевненості перед завтрашньою гонкою.

Втім, перша сходинка дістанеться саме Сайнсу, який не має штрафів цього вікенду. Далі стартуватимуть Перес, Алонсо, дует пілотів Мерседес і Албон. Відзначаємо подвиг представника Вільямс, який пробився у третій сегмент і приніс команді фантастичне шосте місце на неділю.

Насправді ж Боттас стартуватиме 15-м (його штраф "м'якший"), далі Ферстаппен, Леклер, Окон, Норріс, Чжоу і Шумахер. Решта пілотів просунуться вперед, обійшовши покараних. Гран-прі Бельгії розпочнеться завтра о 16:00 за київським часом.