Нагадаємо, Микита – син російського пропутінського олігарха. Після повномасштабного вторгнення в Україну проти Мазепіна-старшого ввели санкції.

Команда Хаас миттєво викинула Микиту з команди і розірвала контракт з фірмою його батька, залишивши собі усі спонсорські гроші.

За понад 20 стартів у Формулі-1 Мазепін-молодший не зміг здобути жодного очка. Без брудних грошей свого батька він не цікавий жодній стайні Королівських перегонів. ФІА дозволила йому виступати під нейтральним прапором, тому Микита все ще сподівається повернутися у Ф-1.

"Зараз мені складно говорити про можливе повернення, адже я чудово розумію, в чому полягає проблема і через що я втратив роботу. Я 17 років йшов до того, щоб потрапити до Формули-1, і врешті-решт мені це вдалося. Хоча моя проблема мізерно мала порівняно з тим, що відбувається у світі зараз.

Звичайно, я б з радістю повернувся. Адже я відчуваю, що в мене залишилася незакінчена справа. Хоча я навіть не знаю, в яку команду зможу приєднатися", – цитує Мазепіна Motorsport.