Кваліфікація чемпіонату світу-2024

Україна – Косово – 3:1

Голи: Чернявський, 15, Корсун, 24, Мельник, 27 – Кастраті, 2

Косовари уже встигли зіграти один матч відбору – у вересні вони мінімально поступилися Нідерландам – 1:2. А от для підопічних Олександра Косенка це була перша дуель у кваліфікації.

Українці були номінальними господарями зустрічі. Однак через повномасштабний напад росії були змушені приймати Косово у латвійському місті Саласпілс.

Уже на старті першого тайму на "синьо-жовтих" чекав крижаний душ. Попри те, що фаворитами матчу вважали півфіналістів Євро-2022 – українців, рахунок відкрили гості. Косоварів на 2 хвилині вивів уперед Кастраті.

Відновити статус-кво вдалося Ігореві Чернявському. Із рівним рахунком збірні і пішли на перерву. Фаринюк обікрав Марджарая і віддав на Корсуна, а Ігор майстерно скористався подарунком. 2:1 – Україна врешті попереду.

Згодом гандикап підопічних Косенка збільшив Мельник зі стандарту. Під завісу поєдинку він мав шанс оформити дубль, але не реалізував дабл-пенальті.

3:1 – українці вдалося стартують у відборі на футзальний Мундіаль. А у вівторок, 11 жовтня "синьо-жовті" зустрінуться з Нідерландами.

Зазначимо, що в основному раунді кваліфікації команди розбиті на 12 тріо. Переможці груп і чотири найкращі володарі других місць вийдуть до елітного раунду. Інші вісім володарів других місць братимуть участь у плей-офф основного раунду.