"Три роки тому я перебрався до Динамо, все для мене було дуже новим, іншим. Це коштувало мені великих зусиль, але потроху я адаптувався до команди та своїх одноклубників. Були й погані моменти, і дуже хороші. Було багато втрат і багато перемог.

Сьогодні, після стількох прожитих моментів, зокрема Ліги чемпіонів та здобутих титулів, я маю попрощатися. Я хочу подякувати всім, хто був поряд зі мною з моменту мого приїзду в Україну. Ігорю та Григорію Суркісам, які завжди мені у всьому допомагали, Леоніду Буряку, який був для мене, як батько, всім моїм колегам, які супроводжували мене усі ці роки, людям, які працюють у клубі та які завжди були на зв'язку. А насамперед я хочу подякувати вболівальникам та українському народу, який мене підтримує.

Я б хотів, щоб прощання було іншим, але я не хочу припиняти дякувати від щирого серця за любов. У цей дуже тяжкий час я хочу побажати всій Україні багато сил та висловити свою солідарність. Дякую, Динамо, я завжди пишатимусь, що став частиною твоєї великої історії", – цитує Де Пену офіційний сайт Динамо.

Нагадаємо, столичний гранд відпустив 30-річного уругвайця в бразильський Інтернасьйональ. Карлос уклав з "колорадос" контракт терміном до грудня 2022-го з можливістю пролонгації. Угода Де Пени з Динамо чинна до кінця поточного року, тому очевидно йдеться не про оренду вінгера, а про повноцінний трансфер.