Серія А 2024/25, 9-й тур

Інтер – Ювентус – 4:4

Голи: Зєліньскі, 15, 37 (обидва – пен.), Мхітарян, 35, Дюмфріс, 53 – Влаховіч, 20, Веа, 27, Їлдіз, 71, 82

Дербі д'Італія мало визначити, хто буде головним переслідувачем Наполі, який відірвався на 5 очок від Інтера та на 6 від Ювентуса. Великої результативності не очікувалось, адже 6 останніх матчів між цими командами були "низовими" (до 3 голів). Прогнози не мали нічого спільного з тим, що відбулося на полі.

Для пробиття ТБ 2,5 вистачило 27 хвилин. Інтер вийшов уперед завдяки пенальті, який "привіз" Даніло. Капітан Юве замість м'яча вдарив ногу Тюрама. Зєліньскі пострілом по центру впевнено реалізував 11-метровий.

Втім, Ювентус дуже швидко не лише зрівняв, а й сам опинився попереду. Перший гол – Кабаль м'яким закиданням знаходить Маккенні, той переправив Влаховічу під розстрільний удар. Другий м'яч створили сини зірок минулого. Консейсау-молодший познущався з 35-річного Мхітаряна і прострілив на Веа-молодшого, якому залишалося влучити у порожні ворота.

Інтер ще до перерви відповів своїми двома голами. Нинішньому Мхітаряну бракує швидкості, але майстерність нікуди не ділась. Екс-зірка Шахтаря обігрався з Тюрамом та більярдно пробив у нижній кут. Під завісу тайму Калюлю перехопив у Даніло номінацію "найдурніший пенальті вечора". Француз в абсолютно простенькій ситуації вліпив по нозі Дюмфріса – Зєліньскі подякував, оформивши дубль з пенальті. Ювентус в попередніх 8 турах пропустив один гол, а тут три за тайм!

На 53-й хвилині залетів ще один. Бідовий Даніло на кутовому скинув м'яч Дюмфрісу, який поцілив у кут крізь частокіл ніг. Інтер мав знімати усі питання, але Ді Грегорію розкішно потягнув удари Дімарко та Барелли.

Рятівною для Юве виявилась заміна Мотти. На 61-й хвилині тренер випустив Кенана Їлдіза, який оформив дубль. Дюмфріс видав свій типовий матч – потужні підключення в атаку, але неуважні дії в обороні. 19-річний Їлдіз двічі покарав нідерландця. Це перші голи перлини Ювентуса в нинішньому чемпіонаті і в дербі д'Італія.

Нічиїй 4:4 зраділи нейтральні глядачі та Наполі, який тепер має 4 та 5 очок гандикапу відповідно. Інтер другий, Ювентус третій.