АПЛ 2024/25, 9-й тур

Астон Вілла – Борнмут – 1:1

Голи: Барклі, 76 – Еванілсон, 90+6

Брайтон – Вулверхемптон – 2:2

Голи: Велбек, 45, Фергюсон, 85 – Аїт-Нурі, 88, Кунья, 90+3

Брентфорд – Іпсвіч – 4:3

Голи: Вісса, 44, Кларк, 45+1 (аг), Мбеумо, 51 (пен.), 90+6 – Смодікс, 28, Херст, 31, Ділеп, 86

Вилучення: Кларк, 69 (Іпсвіч, друга жовта)

Манчестер Сіті – Саутгемптон – 1:0

Гол: Холанд, 5

Ілля Забарний з Борнмутом гостював на полі Астон Вілли, яка очолює турнірну таблицю ЛЧ. Бірмінгемці домінували і сьогодні, проте забити ніяк не вдавалося Траверс здійснив два розкішні сейви, а гол Макгінна скасували, бо м'яч на сантиметри покинув межі поля.

На 76-й хвилині доля нарешті посміхнулась Віллі, коли Барклі забив свій дебютний м'яч за клуб. Претензій до Забарного немає, провалився лівий край оборони Борнмута. "Вишні" претендували на пенальті, проте суддя і VAR чомусь проігнорували явну гру рукою Бейлі в карному майданчику.

Гості не зламались та змогли вирвати очко на 90+6-й хвилині. Еванілсон замкнув подачу зі штрафного, на який вже прийшов навіть Траверс. 1:1 – Борнмут робить підніжку одній з найкращих команд Європи станом на зараз.

Брайтон комфортно вів 2:0 у матчі проти Вулверхемптона, але примудрився все розгубити за 5 хвилин. 33-річний Денні Велбек забив у третьому матчі поспіль. Втім, "вовки" відповіли двома своїми голами і набрали друге очко в чемпіонаті, відштовхнувшись від дна таблиці.

Брентфорд вкотре влаштував свято безголового футболу. "Бджоли" в середині першого тайму летіли Іпсвічу 0:2, але ще до перерви все виправили. Після відпочинку Мбеумо з пенальті вивів господарів уперед, а невдаха Кларк до автогола додав вилучення. Навіть у меншості Іпсвіч примудрився зрівняти рахунок. Але і це ще не кінець – на 90+6 Мбеумо оформляє дубль і вириває для Брентфорда перемогу 4:3! На жаль, Єгор Ярмолюк просидів весь матч у запасі.

Манчестер Сіті після Вулверхемптона мучився зі ще одним аутсадером – Саутгемптоном. Ерлінг Холанд вдруге за тиждень продемонстрував дива акробатики, підлаштувавшись під дуже складну подачу в боротьбі з оборонцем. До слова, норвежець не забивав у трьох турах АПЛ поспіль, а тепер має 11 голів.

Холанд легко міг робити хет-трик, але приціл збився. По перерві Савіо чудовими передачами двічі знаходив Ерлінга перед воротами, а той з метра бив неточно! Одного гола все ж вистачило для перемоги Ман Сіті, який випередив Ліверпуль на 2 очки. Завтра "червоні" грають з Арсеналом. Саутгемптон з жалюгідним одним очком сидить на останній сходинці.