Серія А 2024/25, 8-й тур

Рома – Інтер – 0:1

Гол: Лаутаро, 60

Артем Довбик отримав мікротравму ще в таборі збірної, але встиг її залікувати і вийшов у старті Роми. Дуже вчасно, бо в гості до "вовків" приїхав чинний чемпіон. Крім того, Інтер мав серію з трьох перемог поспіль проти столичної команди.

Старт зустрічі виявився ураганним. Свілар парирував потужний удар Тюрама, а потім обидві команди рятував каркас. Зоммер курйозно ледь не відбив простріл Пеллегріні у свої ворота, проте "влучив" у стійку. Свілара підстрахувала поперечка, яка прийняла на себе гармату Мхітаряна. Довбик був осторонь цього свята, загубившись між трьома центрбеками Інтера.

Проблемою "нерадзуррі" стали травми, через які Індзагі довелося знімати двох гравців за півтайму. Пошкоджень зазнали Чалханоглу та Ачербі, замість них вийшли Фраттезі та де Врей.

Довбик нарешті нагадав про себе ударом головою – слабко і неточно. Українець спустився нижче та вдалою боротьбою розігнав атаку Роми. Пеллегріні непогано приклався з 20 метрів, проте Зоммер відбив. Гра поступово заспокоїлась, не подарувавши голів до перерви.

Друга половина почалася з грубощів і курйозу Челіка-Довбика. Турок головою зряче бив у кут, Зоммер вже навряд реагував, але Інтер врятувала... спина Артема, яка опинилася на шляху м'яча.

Що прикріше для Роми, незабаром гості забили. "Вовки" невдало подали кутовий, а Залевскі замість страхування в центрі поля заплутався у власних ногах. Пішла контратака, але і її Челік мав легко перервати. Втім, латераль римлян замість виносу вигадав якийсь піжонський прийом перед воротами. Лаутаро подякував, вліпивши під поперечку – 0:1.

Ще один кутовий Роми призвів до моменту Довбика, але українець не влучив з кількох метрів. Суле у компенсований час міг вирвати для господарів нічию – Зоммер не дозволив. "Вовки" прикро програють чемпіону і підходять до Динамо в статусі середняка Серії А (10 місце). Матч проти киян в ЛЄ запланований на 24 жовтня. Інтер виграє третій матч поспіль, вискакує на другу сходинку та в хорошому гуморі буде готуватись до гри з Янг Бойз в ЛЧ.