Українська Прем'єр-ліга, 10-й тур

Оболонь – Динамо – 1:5

Голи: Михавко, 52 (авт) – Шапаренко, 11, Ванат, 21 (пен), 29, Караваєв, 49, Бражко, 73

Динамо впевнено йде в чемпіонаті України цього сезону – відібрати очки у киян вдалося лише Руху (0:0). Натомість Оболонь таких успіхів не демонструє, перебуваючи на передостанньому місці турнірної таблиці. У київському дербі сильнішими виявилися "біло-сині".

Ванат ледь не відкрив рахунок ще на 6-й хвилині, та все ж перший гол динамівців припав на 11-ту: Мединський вибив м'яч, але той після рикошету прилетів до Шапаренка, який і відправив його у ворота. Команди намагалися навантажувати один одного на флангах, але гра все ж проходила під егідою Динамо.

До завершення тайму найкращий бомбардир минулого сезону Владислав Ванат відзначився дублем. Спочатку форвард забив з пенальті, а потім скористався метушнею біля воріт суперників. Міг Владислав відзначитися і третім, вийшовши віч-на-віч з кіпером, але пробив у штангу.

Перший тайм виявився багатим не лише на голи, а й на травматичні моменти, зокрема, дісталося Бражку і Шапаренку. Пощастило, що всі змогли продовжити гру.

По перерві гольове шоу продовжилося. На 50-й хвилині Ванат розігнав атаку, Дубінчак підхопив та скинув на Караваєва, який зробив рахунок 4:0. Попри все, фанати Оболоні гнали свою команду вперед і вже на 50-й хвилині "пивовари" нарешті відквитали м'яч – щоправда, м'яч у власні ворота зрізав Михавко. Бражко швидко повернув перевагу в чотири м'ячі, забивши на 73-й.

Після цього, здавалося, що Оболонь все ж змирилася з поразкою. Останні хвилини зустрічі пройшли під повним контролем Динамо без особливих загострень.

Динамо продовжило очолювати чемпіонат України, маючи 25 очок у активі. На другому місці перебуває Олександрія, уступаючи лише на 2 бали киянам. Полісся з 20-ма пунктами замикає трійку лідерів.