– Питання стосовно Єгора Ярмолюка. Чому його не викликано до національної збірної? Чи планували його викликати і чому не поїхав на збір?

– Ми слідкуємо за ним. Він грає за молодіжну збірну і допомагає їй. Зараз ми викликали більше гравців, які представляють національний чемпіонат і, я вважаю, це шанс для них. Думаю, вони використають його.

– Тепер питання стосовно Андрія Ярмоленка. Чому він не потрапив у початкову заявку з самого початку і чи попереджали ви його, що можете не включити в основний список?

– Андрій не потрапив у збірну, тому що зараз, на мою думку, дуже велика конкуренція гравців національного чемпіонату. Ми взагалі дивимось на Лігу націй, як на турнір, де можна подивитись на кандидатів у збірну. Ми розмовляли з Андрієм. Взагалі не знаю, звідки взялась інформація, що я не пояснював йому. Вважаю, що він особистий гравець національної збірної. Я розповів йому свою позицію. Вважаю, що для нас дуже важливо надавати шанс кандидатам, які себе проявляють у національному чемпіонаті.

– Ви були змушені через травми довикликати багато гравців. Багато з них є дебютантами. Як ви обирали і за якими критеріями? Які у вас враження, які якості можуть ці гравці додати до збірної України?

– Для нас дуже важливо, щоб була конференція на кожній позиції. Якщо футболіст отримав травму, то ми намагаємось знайти з резервного списку, який дійсно замінить гравця на позиції. Важливо, щоб на кожній позиції були мінімум 2 гравці. Вважаю, що ті гравці, які довикликані, заслуговують на виклик до команди. Не бачу, що в тренувальному процесі, що вони десь загубились. Важливо не тільки тренувальний процес, а і як вони проявлять себе у грі. Ми надаємо шанс усім гравцям.

– Чи розцінюєте гру проти Грузію, як останню надію, щоб показати результат у Лізі націй?

– Звичайно, ми всі розуміємо, яка ситуація в турнірній таблиці. Ми програли 2 стартові матчі, але тут мова йде не лише про гру. А і про те, що ми представляємо країну, а і про самовіддачу, з якою граємо. Ми розцінюємо матчі Ліги націй, щоб підготуватись до кваліфікації на ЧС. Але це не товариські матчі, а офіційні. Ми хочемо якнайкраще представляти країну. В Україні матчі збірної – це як свято адже прикована вся увага ЗМІ і українців.

Якщо говоримо про матч проти Чехії то не можна сказати що ми не хотіли виграти. Ми зробили 20 ударів по воротах, але, на жаль, програли. Це говорить, що ми хочемо виграти.

– Одним з лідерів збірної Грузії є Лаша Двалія, з яким ви ставали чемпіоном у Ференцвароші, виступали в ЛЧ. Які спогади у вас про нього?

– Я дуже любив Лашу, коли ми працювали разом. Він дуже приємна людина, професіонал. Буду дуже радий побачити його завтра. Я передивився кілька матчів Грузії, і він дуже підняв свій рівень. Я не бачив багато його матчів на Кіпрі, але в збірній він виступає добре. Дуже поважаю його і всю збірну Грузії, – сказав Ребров на прес-конференції.

Нагадаємо, що в жовтні на збірну України чекає 2 поєдинки в рамках групового етапу дивізіону В Ліги націй: проти Грузії (11.10) та Чехії (14.10). У підопічних Реброва після 2 турів змагання 0 очок, "синьо-жовті" посідають останнє місце в групі.