Ліга Європи, 2-й тур

Хоффенхайм (Німеччина) – Динамо (Україна) – 2:0

Голи: Гложек, 22, 60

Обидві команди не змогли здобути перемоги у першому турі Ліги Європи: кияни були розгромлені італійським Лаціо (0:3), а німці на останній хвилині врятувалися з данським Мітьюлландом (1:1). Тож обидва колективи розраховували покращити результат перших матчів.

З перших секунд господарі кинулись до воріт Динамо, намагаючись якнайшвидше вийти вперед. Спочатку Мерштедт увірвався праворуч у штрафний, але м'яч у нього відібрали, а потім Караваєв заблокував подачу Прасса з паралельного флангу.

На 11-й хвилині Динамо вибухнуло потужним пострілом від Бражка з далекої відстані під поперечину – Бауманн не без проблем перевів на кутовий. Після навісу з корнера Михавко міг замикати відскок, але Бражко завадив партнеру і момент було змарновано.

Німці пресингували й намагались бити за першої ліпшої спроби, однак захисники Динамо намагались блокувати всі спроби суперника. На 16-й хвилині Бішоф зі штрафного цілив під праву стійку – м'яч пройшов повз ворота. За мить Гложек скористався помилкою Бущана і Михайленка і стріляв у той же кут – киянам знову пощастило.

В середині тайму Хоффенхайм вийшов вперед: Жондре отримав діагональ на правий фланг, прострілив у воротарський, одразу двоє захисників киян не дотягнулись до м'яча і Гложек в дотик переправив сферу у сітку. За трохи Бущан вчасно вибіг до лінії штрафного і в падінні заблокував спробу Крамаріча пробити.

Господарі продовжили тиснути й Динамо доводилось грати на відбій, вибиваючи м'яч за межі поля. Вдавались киянам і поодинокі контратаки, одна з яких завершилась кутовим – на жаль Бражко на добиванні послизнувся і впав, махнувши ногою повз м'яч. Наприкінці тайму Ванат перспективно бив з меж штрафного, але Штах встиг заблокувати. Вже у доданий час Шапаренко зі штрафного намагався навісити на дальню стійку, але перестарався з силою удару.

По перерві Шапаренко з кутового вирізав на Бражка – той за межами штрафного прийняв м'яч на груди й пробив вище воріт. На 57-й хвилині Волошин красиво втік правим флангом, обіграв захисника і прострілював у воротарський – захисник Хоффе перехопив.

На 60-й хвилині німці забили вдруге: Гложек з лінії штрафного поцілив під праву стійку, знайшовши шпарину між Бущаном і каркасом воріт. Шапаренко у відповідь добряче приклався до м'яча з далекої відстані – не точно. В середині тайму Кабаєв віддавав чудову прострільну передачу у воротарський, однак Волошин майже у шпагаті не дотягнувся до сфери. У відповідь Бішоф стріляв з гострого кута – Бущан встиг згрупуватись і відбити перед собою. Згодом Шапаренко знову спробував щастя з далекої відстані, але знову поруч зі стійкою.

Перемога дозволила Хоффенхайму набрати 4 бали й піднятись на восьму сходинку турнірної таблиці Ліги Європи, Динамо без очок останнє.