Ліга чемпіонів, 2-й тур

Бенфіка – Атлетіко – 4:0

Голи: Артюкоглу, 13, Ді Марія, 52 (пен), Ба, 75, Кокджу, 84 (пен)

Динамо Загреб – Монако – 2:2

Голи: Сучіч, 45+3, Батуріна, 66 – Салісу, 74, Закарія, 90

Вилучення: Осмерс, 90+2

Ліверпуль – Болонья – 2:0

Голи: Макаллістер, 11, Салах, 75

На початку вересня Бенфіка призначила нового наставника, і зміни не змусили довго чекати – з Бруну Лаже "орли" здобули 4 перемоги з 4-х. У стартовому поєдинку ЛЧ Бенфіка здолала Црвену Звезду з рахунком 2:1. Атлетіко теж в хорошій формі – безпрограшна серія мадридців триває ще з минулого сезону і вже складає 10 зустрічей. У поєдинку першого туру ліги чемпіонів Атлетіко розібрався з РБ Лейпциг (2:1).

Український голкіпер "орлів" розпочав домашню зустріч у стартовому складі. Підопічні Лаже провели солідний перший тайм, закріпивши успіх голом Артюкоглу на 13-й хвилині зустрічі. Натомість "матрацники" майже не створили моментів. Лише наприкінці тайму мадридці активізувалися. На 37-й хвилині зустрічі Ліно ефектно вгатив у перекладину воріт.

По перерві Сімеоне вирішив замінити Грізманна, одного з лідерів клубу, на Серлота. Замість зрівнювати рахунок гості пропустили вдруге – Ді Марія з пенальті подвоїв перевагу Бенфіки.

Мадридська команда не могла запропонувати нічого, не завдавши жодного удару в площину воріт. На 75-й хвилині Ба довів відрив до розгромного, головою замкнувши кутовий Бесте.

Вишенькою на торті став гол Кокджу з 11-метрової позначки. У підсумку підопічні Бруну Лаже відвантажили 4 голи у ворота Яна Облака – екс-гравця "орлів".

У Трубіна в цьому матчі роботи було не багато. За 90 хвилин на полі українець 36 разів торкнувся м'яча, віддав 22/27 (81%) точних пасів, виграв 1 повітряний поєдинок та один раз перехопив навіс.

У іншому матчі Ліверпуль здолав Болонью. Саме Болонья стала першим суперником Шахтаря у нинішньому розіграші ЛЧ – клуби розписали нічию (0:0). Натомість "червоні" у 1-турі ліги чемпіонів здолали Мілан з рахунком 3:1.

Господарі потужно розпочали і вже на 9-й хвилині розписалися у воротах суперника. Втім, гол Даллінги скасували через офсайд. За декілька миттєвостей Ліверпуль вийшов вперед за правилами – відзначився Макалістер після закидання Салаха. Невдовзі забив Нуньєс, та знову нещастя: одразу ж після взяття воріт лайнсмен підійняв прапорець.

У другому таймі англійці продовжили домінувати, хоча моментів було не так вже й багато. Салаху з другої спроби таки вдалося подвоїти перевагу свого клубу: форвард Ліверпуля закрутив м'яч у праву дев'ятку.

Динамо Загреб не втримало перемогу над Монако. Клуби довго розкачувалися, та в компенсований до першого тайму час Сучіч зумів розмочити рахунок. По перерві перевагу подвоїв Батуріна, ефектно перегравши голкіпера. Здавалося, що господарі зуміють втримати мінімальну перевагу, але гол Закарії на останній хвилині перевів результат на бойову нічию (2:2).