Ліга чемпіонів, 2-й тур

Шахтар (Україна) – Аталанта (Італія) – 0:3

Голи: Джимсіті, 21, Лукман, 44, Белланова, 48

Вже на старті зустрічі команди обмінялись випадами, які завершились офсайдами. Згодом Лукман отримав м'яч ліворуч у штрафному і пробив з-під захисника – поруч зі стійкою. Аталанта володіла перевагою, яку на 21-й хвилині втілила у гол: після розіграшу штрафного м'яч прилетів у воротарський, де Джимсіті проштовхнув його у сітку.

Згодом Самарджіч стріляв з лінії штрафного, але м'яч пролетів над поперечиною. За мить він вже з правого флангу цілив у ближній кут – впритирку зі стійкою. Аталанта не заспокоїлась, притиснувши Шахтар до воріт і продовжила нагнітати. Після кутового Лукман скидав паралельно воротам і партнери на мить не встигли подвоїти перевагу бергамасків.

На 32-й хвилині Де Кетеларе отримав розрізний пас від Самарджіча праворуч, змістився ближче до центру і небезпечно пробив – над поперечиною.

Наприкінці тайму Різник знову врятував Шахтар після удару притул головою від Де Кетеларе. Загалом "гірники" виглядали вкрай беззубо – до перерви вони не спромоглись бодай на один удар у бік воріт Аталанти (італійці прикладались до м'яча десять разів). За хвилину до завершення основного часу Лукман подвоїв перевагу бергамасків, замкнувши простріл з району одинадцятиметрової позначки й за такий Шахтар стало дійсно страшно.

Після відпочинку Конопля мав скорочувати відставання, однак після скидання головою від Егіналдо Юхим пробив у лічених сантиметрах від дальньої стійки. У відповідь Аталанта забила втретє: Дзаппакоста навісив на правий фланг і Белланова, вистрибнувши з-за спин захисників, переправив сферу у сітку.

Аталанта буквально знущалась над захистом Шахтаря: Дзаппакоста прорвав оборону "гірників" і влучив у стійку, а Лукману не вистачило зовсім трохи, аби довести рахунок до непристойного. Згодом вкотре врятував Різник після пострілу Самарджіча. Навіть аутсайдери УПЛ виглядали куди живіше в чемпіонаті України, аніж команда Маріно Пушіча у цьому матчі.

Чи не перший небезпечний момент у Шахтаря у другому таймі знову був у Коноплі, який намагався компенсувати беззубість донецького нападу. Трохи не вистачило фарту для гола. На жаль, зазнав травми Степаненко, ставши вже третім збірником після Ярмоленка і Циганкова напередодні матчів Ліги чемпіонів.

Перемога дозволила Аталанті набрати 4 очки й піднятись на сьому сходинку, Шахтар з одним пунктом опустився на 25-те місце.