Ліга чемпіонів, 2-й тур

Жирона – Фейєнорд – 2:3

Голи: Лопес, 19, ван де Бек, 74 – Еррера, 23, Міламбо, 33, Крейчі, 79

Нереалізовані пенальті: Міовскі, 67 – Уеда, 36

Вперше в історії між собою зійшлися Жирона та Фейєнорд. У 1-му турі ЛЧ Жирона зазнала мінімальної поразки від ПСЖ (0:1) – каталонці трималися до останнього, але втримати рахунок 0:0 не вдалося. Фейєнорд у попередньому поєдинку розгромно програв Байєру 0:4. Український вінгер Жирони Віктор Циганков розпочав зустріч у стартовому складі.

Вже на 6-й хвилині дощового матчу наш земляк мав можливість забити: Віктор самотужки відібрав м'яч, вийшов на ударну позицію, та не зміг влучити в кут. Згодом Циганков був близький до того, щоб замкнути простріл – знову не склалося. Підопічні Мічела таки розмочили рахунок на 20-й хвилині: Циганков подав з кутового на Міовскі, удар якого кіпер потягнув. З добиванням Лопеса Велленройтер не впорався.

Втім, до свистка на перерву підопічні Пріске зуміли не лише відновити паритет, а й вийти вперед: спочатку забив Еррера, а потім Міламбо скористався жахливою помилкою Лопеса. Ба більше, гості могли б забити і втретє, виконуючи пенальті – Гассаніга потягнув удар Уеди. У першому таймі стався неприємний епізод: на 29-й хвилині Віктор Циганков зазнав травми і був змушений покинути поле.

Одразу ж по перерві забили каталонці, втім, рефері після перегляду VAR скасував гол. Згодом Шнайдер призначив пенальті уже у ворота Фейєнорда. Тут трапився черговий казус поєдинку: Велленройтер парирував удар Міовскі з позначки. Підопічні Мічела відновили паритет на 74-й хвилині завдяки голу ван де Бека. Нічия тішила Жирону не довго – до завершення другого тайму Крейчі зрізав мʼяч у власні ворота після прострілу Ганцко, зробивши рахунок 3:2 на користь німецького клубу.

Тож у шаленому поєдинку Жирона таки зазнала поразки. Наступний поєдинок каталонці проведуть 22-го жовтня. Суперником іспанців стане Слован Братислава.