Англійська Прем'єр-ліга, 6-й тур

Борнмут – Саутгемптон – 3:1

Голи: Еванілсон, 17, Уаттара, 32, Семеніо, 39 – Гарвуд-Белліс, 51

Борнмут доволі непогано розпочав сезон, здобувши 5 очок у трьох стартових матчах. Втім, після цього "вишні" двічі зазнавали поразок. Український захисник Борнмута Ілля Забарний вже традиційно вийшов у старті.

У першому таймі господарям вдалося відвантажити три голи у ворота беззубого Саутгемптона. Еванілсон відкрив рахунок вже на 17-й хвилині, а до свистка на перерву перевагу примножили Уаттара та Семеніо. У другому таймі дісталося вже "вишням" – один гол відквитав Гарвуд-Белліс. На 68-й хвилині арбітр зафіксував дрібний фол Забарного в центрі поля проти Стюарта. Підопічні Андоні Араоли все ж зуміли втримати рахунок 3:1 до завершення зустрічі.

Ілля Забарний провів на полі усі 90 хвилин і отримав за свою гру оцінку 6.6 від статистичного порталу Sofascore. Це стало другим найгіршим результатом в команді. Він 3 рази з 5 виграв боротьбу за позицію, 1 з 2 повітряних поєдинків, 8 разів втратив володіння, двічі сфолив, віддав 49/57 (86%) точних пасів та 3 з 9 довгих передач.

У підсумку Борнмут розташувався на 11-му місці АПЛ, маючи в активі 8 балів. Очолює турнірну таблицю Ліверпуль – 15 очок. За ним ідуть Манчестер Сіті (14) та Арсенал (14).